علایم اختلال بیش فعالی در کودکان چیست و چگونه باید آن را تشخیص داد؟

sharj

[RB:Blog_And_Post_Title]


عضویت / ورود
نام کاربري :
رمز عبور :
خبرنامه

تبلیغات
نیلو بلاگ

کودک مبتلا به بیش فعالی اختلالات رفتاری دارد و ممکن است رفتارهای پرخاشگرانه‌ای در رابطه بابقیه کودکان و یا معلمین و خانواده از خود نشان بدهد.

یک کارشناس ارشد روانشناسی در استان کردستان، با اشاره به اینکه بیش فعالی شایع ترین اختلال روانپزشکی کودکان و نوجوانان است، گفت:ADHD یا اختلال بیش فعالی و فقدان توجه، یک اختلال رفتاری شایع است که حدود هشت تا 10درصد کودکان به آن مبتلا می‌شوند، احتمال تشخیص این اختلال در پسران سه تا پنج برابر دختران و بیشتر در پسران اول خانواده شایع است، ولی علت این تفاوت هنوز مشخص نشده است.

ساحره عبدالملکی کارشناس ارشد روانشناسی عمومی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه کردستان، اظهار داشت: بیش فعالی در بیشتر موارد علت واضحی ندارد.

وی افزود: مرز تشخیص این کودکان با بچه‌های بازیگوش اين است كه در کودکان سالم و بازیگوش، فعالیت زیاد باعث کاهش بازده کودک نمی‌شود، به عبارت دیگر کودک در کنار فعالیت زیاد جسمی، در تحصیل و روابط اجتماعی خود، فرد موفقی است، اما در کودکان مبتلا به ADHD در کنار فعالیت زیاد، اختلالات رفتاری و اختلال تحصیلی دیده می‌شود.

عبدالملکی ادامه داد: در واقع مرز تشخیص برای این کودکان ایجاد اختلال در عملکردهاست نه میزان فعالیت آنها.

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با بیان اینکه علل ایجاد بیش فعالی به درستی شناخته نشده است، گفت: به طور کلی می توان گفت، منشا ژنتیک و عوامل بیولوژیک و ترکیبی از عوامل ژنتیکی و محیطی عامل به وجود آمدن این اختلال است.

عبدالملکی با اشاره به اینکه کودکان بیش فعال بدون فکر کردن عمل می‌کنند، بیش از اندازه فعالند و در تمرکز مشکل دارند، افزود: اگر چه بزرگ کردن کودک بیش فعال کار ساده‌ای نیست، اما باید به خاطر داشت این بچه‌ها افراد بدی نیستند و کارهایشان عمدی و از روی غرض ورزی نیست بلکه باید توجه داشت که کودکان مبتلا به بیش فعالی بدون درمان دارویی و یا رفتار درمانی نمی‌توانند رفتار خود را کنترل کنند.

وی نشانه های این اختلال را سه علامت عمده دانست و بیان کرد: پرفعالیتی (‌پرتحرکی)، کمبود توجه و تمرکز و بروز اعمال تکانشی(‌اعمال ناگهانی و غیر قابل پیش بینی)، از جمله این علامت ها هستند.

انواع اختلالات بیش فعالی و علایم آن

وی ادامه داد: این اختلال دارای سه نوع است، که در نوع اول کودک فقط مشکل در نگهداری توجه و تمرکز دارد، در نوع دوم فقط پر تحرکی و بیش فعالی دیده می شود و بالاخره نوع ترکیبی که کودک هم پرتحرک بوده و هم مشکل توجه و تمرکز دارد.

کارشناس ارشد روانشناسی عمومی با اشاره به اینکه معمولا اختلال از سه سالگی به بعد تشخیص داده می شود، عنوان کرد: کودکان مبتلا در دوره شیرخواری اغلب پرتحرک بوده و دست ها و پاهای خود را زیاد حرکت می دهند، کم خواب و کم غذا بوده، زیاد گریه می کنند و عکس العمل نشان می دهند.

منبع:isna.



امتیاز بدهید :

| امتیاز : 0
موضوع : | بازدید : 298
برچسب ها :
تاريخ : پنجشنبه 26 ارديبهشت 1398 | 14:37 | نویسنده : selen |
ليست صفحات
پربازدیدترین مطالب: